Eurosonic+Noorderslag+wint+evenementenprijs+Grand+Prix
Nieuws

Eurosonic Noorderslag wint evenementenprijs Grand Prix

PUBLIEKSEVENEMENTEN - De Grand Prix van de Nationale Evenementenprijzen gaat dit jaar naar festival Eurosonic Noorderslag. De jury prijst het festival omdat het erin geslaagd is om in dertig jaar tijd uit te groeien tot een publieks- én vakfestival met grote impact voor de stad Groningen en omgeving.

De Grand Prix is een tweejaarlijkse prijs en gaat naar een succesvol publieksevenement dat uitblinkt in kwaliteit, originaliteit/authenticiteit bekendheid, uitstraling en bezoekaantallen. Een evenement dat bovendien organisch weet te groeien en daarmee aantoont dat er veel draagvlak is bij het publiek en de omgeving. In 2014 ging de belangrijke onderscheiding naar het Zwarte Cross Festival. Eerdere winnaars waren Oerol Festival, International Film festival Rotterdam, Nijmeegse Vierdaagse, Tong Tong Fair (Den Haag), Bevrijdingsfestivals (Nationaal Comité 4+5 mei), Amstel Gold Race, Nederlands Film Festival (Utrecht) en SAIL Amsterdam. Een evenement kan de Grand Prix maar één keer winnen.

Eurosonic Noorderslag: al 30 jaar een begrip in Groningen
Ieder jaar in januari staat de binnenstad van Groningen vier dagen lang volledig in het teken van Eurosonic Noorderslag (ESNS). De jury van de Nationale Evenementenprijzen constateert dat Eurosonic Noorderslag niet alleen zelf verweven is in de stad, maar dat het met het hoofdevenement aanjager is geweest van een enorme hoeveelheid aanvullende initiatieven (side-events) die in de loop der jaren zijn ontwikkeld. Daardoor is de uiteindelijke impact veel groter dan puur hetgeen ESNS zelf organiseert.

Dago Houben, directeur Eurosonic-Noorderslag: ‘Eurosonic Noorderslag probeert zichzelf voortdurend te ontwikkelen. We beschouwen de hele stad daarbij als festivalterrein en zoeken daarin niet alleen naar de beste plekken voor ons programma maar zorgen ook steeds dat er nieuwe plekken in de stad te ontdekken zijn. Deze manier van werken vraagt veel flexibiliteit en creativiteit van de organisatie, onze partners en van de stad. Maar deze aanpak geeft het evenement ook een extra dimensie. Het effect en de impact van de individuele programma onderdelen is daardoor veel groter geworden dan de som der delen.’

Naast de Grand Prix kent de Nationale Evenementenprijzen ook nog drie andere categorieën: Evenementenstad van het Jaar (tot 100.000, en boven 100.00 inwoners), Beste Publieksevenement en Evenementen Innovatieprijs. In totaal zijn er dit jaar 9 steden en 8 evenementen genomineerd. De winnaars worden op maandag 10 oktober 2016 tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Utrecht bekend gemaakt.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.