Engels+onderzoek%3A+vrije+val+eventmarketingbudget%2C+maar+optimisme+voor+2021
Nieuws

Engels onderzoek: vrije val eventmarketingbudget, maar optimisme voor 2021

EVENTMARKEING BUDGET - Morgen publiceert EventBranche.nl de tweede editie van de EventBranche CrisisMonitor. Daarin ook weer cijfers over de budgetten voor de tweede helft van 2020. Waarbij grote percentages van de corporates aangeeft kleinere eventmarketing-budgetten dan begroot te hebben, of zelfs geen budget. Het Engelse IPA Bellwether onderzoek is helder: budgetten dalen sterk, maar er is hoop voor 2021.

Volgens het IPA Bellwether onderzoek werden de marketingbudgetten in Engeland, waar de Corona-maatregelen iets later doorgevoerd werden, in het eerste kwartaal van 2020 met ruim 6 procent naar beneden bijgesteld. Zelfs in dat eerste kwartaal, waarin de gevolgen van de crisis nog zeer onduidelijk waren, sprongen de eventmarketingbudgetten er negatief uit: bijna 16 procent vermindering. 

Toch geeft het onderzoek ook wel hoop. De ondervraagde marketingverantwoordelijken hebben ondanks alles vertrouwen in het komende jaar. Er wordt zelfs gesproken over 'quick recovery' van de economie in het komende financiele jaar. Daar komt een voorspelling van +16 procent als het gaat om marketingbudget in zijn algemeen en ruim 6 procent voor eventmarketingbudgetten. Of het de waarheid wordt? 'We'll meet again...'

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.