Eerste+Virtual+Reality+pretpark+van+Nederland+opent+in+Utrecht
Nieuws

Eerste Virtual Reality pretpark van Nederland opent in Utrecht

EVENEMENTENTECHNIEK - Op 1 juli opent, op korte loopafstand van Utrecht Centraal Station, het eerste Virtual Reality pretpark van Nederland haar deuren. Afgelopen maandag, tijdens de Permanent Beta Dag #8, kondigde oprichter en eigenaar Wouter van den Bijgaart (26 jaar) de opening van 'The VR room Utrecht' aan.

Is this real life? Or is this virtual reality?
The VR Room neemt je mee in een geheel unieke beleving. Met behulp van de allernieuwste techniek, de ‘virtual reality’-bril Oculus Rift, wordt je losgelaten in een virtuele dimensie. Bij The VR Room heb je de keuze om films in een 360° experience te ervaren of volledig op te gaan in één van de vele games. Afhankelijk van het gekozen pakket bij The VR Room bepaal je zelf hoe lang je in de virtuele wereld wilt verblijven. Dit alles onder professionele begeleiding en met de mogelijkheid voor je vrienden, familie of collega’s om live met jou mee te kijken. The VR Room is uitermate geschikt voor personeelsuitjes, familiedagen, vrijgezellenfeestjes of gewoon voor een gezellige avond met vrienden.

In The VR room Utrecht ben je het middelpunt van de actie en beleef je ieder detail recht voor je ogen. Je moet alert zijn omdat het gevaar, met 360 graden zicht, van alle kanten kan komen. Je wordt uitgedaagd de grenzen van je lichamelijke waarneming en de dagelijkse realiteit te verleggen in tal van games en films. Je oriëntatie wordt op de proef gesteld en je creativiteit uitgedaagd!

De nieuwste generatie Oculus Rift VR bril, in combinatie met Leap Motion sensoren, zorgen dat elke beweging die je maakt meetelt. Als je bijvoorbeeld met je hoofd iets naar voren leunt, zoom je in op een bepaald voorwerp. De Leap Motion maakt de ervaring compleet. Deze sensoren laten je handen, die je met de bril op kunt zien, jouw controller zijn. Alle zintuigen doen mee in deze unieke ervaring. Kom je er zelf niet helemaal uit dan schiet een getrainde VR specialist te hulp. Samen met hen verken je een nieuwe wereld.

Een experience in de VR room is al te reserveren vanaf 19,- per persoon. Kijk voor meer informatie op www.thevrroom.nl.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.