Dodelijk+ongeval+evenement%3A+wel+vergunning%2C+hoogwerker+niet+vermeld
Nieuws

Dodelijk ongeval evenement: wel vergunning, hoogwerker niet vermeld

PUBLIEKSEVENEMENT VERGUNNING - Helaas weer een dodelijk ongeval op een evenement. Tijdens het jaarlijkse Oldtimer evenement in Oosterwolde is een hoogwerker omgevallen waardoor een man van 48 overleed en 8 kinderen en 3 volwassenen gewond raakten.

De hoogwerker was ingehuurd om tijdens het evenement bezoekers in een bakconstructie omhoog te 'liften'. De hoogwerker met een bak vol inzittenden is om nog onduidelijke redenen naar voren gekanteld. De toedracht wordt nog onderzocht, maar direct werden er ook vragen gesteld over de vergunning. Waar in een eerste reactie nog meegedeeld werd dat ook de hoogwerker in de vergunning was meegenomen, geeft de gemeente nu volledige transparantie qua vergunning.

De vergunning is namelijk in 2014 voor meerdere jaren afgegeven, waarbij 'slechts' een jaarlijkse meldingplicht werd gevraagd. Volgens diverse media kwam deze melding dit jaar wat later binnen en blijkt de hoogwerker geen onderdeel te zijn van de verstrekte vergunning al is de hoogwerker al wel jaren een vast onderdeel van het evenement. Op de site van de gemeente Oldebroek, waar Oosterwolde onderdeel van uitmaakt, staat onder meer informatie over de vergunning:

Was er een vergunning afgegeven voor het evenement?
'Er is in 2014 een meerjarenvergunning voor het evenement verleend, waarbij jaarlijks wel een melding noodzakelijk is. Deze melding is, hoewel te laat, in januari 2015 ontvangen voor de uitvoering van het evenement dit weekend. De vergunningen kunt u hieronder downloaden (de namen van betrokkenen zijn daarbij onleesbaar gemaakt). In de vergunningaanvraag wordt niet specifiek melding gemaakt van een hoogwerker.'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.