De+trends+voor+2014%3A+locatie+verandert%2C+Generatie+Y+neemt+over+en+toename+events
Nieuws

De trends voor 2014: locatie verandert, Generatie Y neemt over en toename events

EVENEMENTENBEURS - IMEX 2014 in Las Vegas was de afgelopen dagen trending topic voor veel eventprofessionals. Onze collega's van BizBash maakten een top 5 trends uit de vele interessante keynotes op de beurs.

1. Het effect van de generatie Y
Ze zijn snel verveeld, moeten constant uitgedaagd worden en hebben een korte concentratieboog. Een mooie uitdaging voor eventorganisatoren dus: concepten moeten alle emoties prikkelen om de aandacht van deze generatie vast te houden.

2. Het locatie landschap verandert
Nog los van de grotere rol en steeds hogere service- en faciliteerderniveau van locaties, zoeken opdrachtgevers steeds vaker naar onconventionele locaties. Het moet altijd cooler dan...

3. Complexe content
De kortere aandachtsboog zorgt voor behoefte aan korte stukken relevante content. Daarbij gaat ook crowdsourced content een belangrijke rol spelen (zie ook Dag van het Evenement). Kortom content blijft king, maar evolueert snel, zeker in hoe het aangeboden wordt.

4. Betaalmodellen
IMEX en BizBash constateerden twee stromingen: de verwachting van bezoekers dat het gratis is en tegelijkertijd een vorm van lidmaatschap op meerdere evenementen om bijvoorbeeld per maand te bezoeken.

5. Groei, zowel meetings als events
Interpersoonlijk contact en dus evenementen en meetings gaan snel in belang toenemen. 2014 was nog een stabiel jaar, maar de groei wordt ingezet aan de hand van de waarde van live ontmoetingen voor bedrijven en organisaties.

>> LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL BIJ BIZBASH
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.