De+Boer+ziet+winst+met+ruim+6+miljoen+euro+stijgen
Nieuws

De Boer ziet winst met ruim 6 miljoen euro stijgen

TIJDELIJKE EVENEMENTENLOCATIE TENTENVERHUUR - De jaarcijfers van de grote ondernemingen in onze branche zijn veel belovend. De Boer Structures, tijdelijke accommodaties voor evenementen en bedrijfsruimten, heeft in 2016 een sterke groei van de winst en omzet laten zien. De onderneming uit Alkmaar behaalde een nettowinst van € 9,5 miljoen tegen € 3,4 miljoen in 2015.

De omzet steeg van € 72,5 miljoen in 2015 naar € 90 miljoen. De orderportefeuille voor 2017 is goed gevuld met aansprekende projecten in Europa en het Midden-Oosten. De Boer verwacht in 2017 opnieuw 'robuuste' resultaten te kunnen boeken. Eerder liet ook Amsterdam RAI al stijgende cijfers zien.

Kernpunten uit de jaarcijfers van De Boer:

  • Operationeel resultaat (EBITDA) € 13,5 miljoen (2015: € 7,0 miljoen)
  • Nettoresultaat € 9,5 miljoen (2015: € 3,4 miljoen)
  • Omzet € 90 miljoen (2015: € 72,5 miljoen)
  • Solvabiliteit 64,6% (2015: 56,9%)
  • Orderportefeuille kent gezonde spreiding in Europa en het Midden-Oosten
  • Handhaving van de klanttevredenheidsscore NPS op hoog niveau 60% (2015: 63%)
  • Investeringen richten zich op tentstructuren, personeel en ICT-oplossingen
  • Positieve vooruitzichten voor 2017
     

Arnout de Hair, CEO De Boer Structures: 'De Boer heeft in 2016 uitstekende resultaten laten zien. Onze medewerkers zijn er het afgelopen jaar opnieuw in geslaagd om op vele plekken in de wereld imponerende accommodaties te bouwen voor onze opdrachtgevers. Dit hebben we terug gezien in een gezonde groei van onze omzet en winstgevendheid. Dankzij een goed gespreide orderportefeuille en het verwerven van diverse meerjarige contracten met vooraanstaande opdrachtgevers zijn onze vooruitzichten positief. Internationaal, en zeker ook in het Midden-Oosten, boeken we prima vooruitgang. Het afgelopen jaar hebben we naast Abu Dhabi en Qatar ook een vestiging in Dubai geopend. De Boer is nu sterk vertegenwoordigd in Europa en in het Midden-Oosten. Dit is belangrijk omdat het zorgt voor een goede spreiding van onze activiteiten door het hele jaar heen en het de traditionele seizoensafhankelijkheid vermindert die we hier in Europa hebben. Positief is dat we, dankzij onze groei, de komende jaren extra medewerkers gaan werven voor onze Europese vestigingen.'

Winstgevendheid en omzet sterk gestegen
De omzet nam in 2016 sterk toe met 24,2% tot € 90 miljoen (2015: € 72,5 miljoen). Vooral de groei buiten Europa was sterk dankzij grote projecten in Azerbeidzjan en het Midden Oosten. Ook de vraag naar tijdelijke huisvesting voor asielzoekers zorgde in 2016 voor een belangrijke bijdrage aan de groei. Het operationele resultaat (EBITDA) in 2016 bedroeg € 13,5 miljoen (2015: € 7,0 miljoen). Het nettoresultaat kwam uit op€ 9,5 miljoen, in 2015 was dit € 3,4 miljoen. De stijging was vooral te danken aan de gestegen omzet en door de succesvolle uitvoering van de vele projecten. De orderportefeuille voor 2017 is goed gevuld met aansprekende projecten in Europa en het Midden-Oosten. Hierdoor is een gezonde basis gelegd voor een positief 2017.

Leverancier voor prestigieuze evenementen In het marktsegment
Evenementen en Beurzen heeft De Boer in 2016 tijdelijke accommodaties gebouwd voor een groot aantal prestigieuze projecten. Naast hun forse omvang, kenmerkten deze projecten zich veelal door hun logistieke uitdagingen, complexe bouwomstandigheden en soms heel korte bouwtijden. Voorbeelden van dergelijke ‘signature’ projecten waren in 2016 de Baku City Race (Azerbeidzjan), KLM Open en het Wereldkampioenschap Roeien (Nederland), Farnborough Airshow (Groot-Brittannië), Bauma (Duitsland), UEFA Euroleague finale (Zwitserland) en Doha National Day (Qatar).

In het marktsegment Tijdelijke Bedrijfsruimte ging het vooral om accommodaties voor tijdelijke huisvesting van kantoren, sportfaciliteiten, supermarkten en opslag & distributie. In dit segment is het belangrijk om dergelijke tijdelijke accommodaties snel, flexibel en kostenefficiënt te bouwen. In 2016 zijn zeer uiteenlopende projecten in dit segment gerealiseerd. Zo zijn bij het hoofdkantoor van WILO SE (Duitsland) vier tijdelijke productie- en research hallen gebouwd om de bestaande capaciteit uit te breiden. In Londen (Verenigd Koninkrijk) voegde De Boer een extra theater en een auditorium toe aan het King’s Cross Theatre. Voor meerdere gemeenten in Duitsland en het COA in Nederland werden opdrachten ontvangen voor de bouw van tijdelijke huisvesting voor asielzoekers.

Toename investeringen in mensen en ICT
De Boer investeert jaarlijks flink in de uitbreiding en het op niveau houden van de structuren van haar tijdelijke accommodaties en in de ontwikkeling van nieuwe tentstructuren. De afgelopen jaren gaat echter een toenemend deel van het investeringsbudget naar ontwikkelprogramma’s op het vlak van het personeel en ICT om de groei van De Boer en de toenemende complexiteit van de projecten in goede banen te blijven leiden.

Toenemende aandacht voor werving en opleiding van talent
Door het toenemend aantal projecten en de groeiende complexiteit van de projecten werkt De Boer steeds meer met teams uit verschillende landen. Vooral op het gebied van logistiek en project management worden daardoor hoge eisen gesteld aan de medewerkers. Om de toenemende vraag naar talent op te kunnen vangen, is De Boer gestart met een campagne om nieuwe medewerkers aan te trekken voor haar Europese vestigingen. Daarnaast ontwikkelt De Boer een Talent Academy om medewerkers intern op te leiden en interessante carrièremogelijkheden te bieden.

Snelle opmars digitalisering
Digitale en cloud-oplossingen maken snel opgang bij De Boer. Zo is in 2016 het klantenportal MyDeBoer geïntroduceerd, worden er steeds vaker 3D-animaties ontwikkeld en maken de allernieuwste virtual reality toepassingen nieuwe projecten al zichtbaar voordat ze zijn gebouwd. Om deze toepassingen mogelijk te maken is er in 2016 flink geïnvesteerd in nieuwe hardware en softwaretoepassingen. Naast het up-to-date beschikbaar hebben van projectinformatie, wordt informatie hierdoor sneller en efficiënter toegankelijk. Papier wordt door deze ICT-oplossingen steeds vaker overbodig. In 2017 zullen alle medewerkers vanaf hun mobiele apparaten toegang hebben tot het digitale klantenportal en daarmee tot de meest actuele documentatie.

Vooruitzichten voor 2017 zijn positief
De Boer verwacht voor 2017 opnieuw een gezond resultaat te kunnen boeken. De orderportefeuille voor 2017 is goed gevuld met aansprekende projecten in Europa en het Midden-Oosten. In 2017 zal een belangrijke stap gezet worden met de ontwikkeling van een nieuwe innovatieve structuur ‘Eagle’ die naar verwachting begin 2018 zal worden geïntroduceerd.

Bijzondere projecten die in 2017 op het programma staan zijn onder andere het Mobile World Congress (Spanje), RHS Chelsea Flower Show (Verenigd Koninkrijk), King Abdullah Economic City Centre (Saudi Arabië), Qatar Airways (Qatar), KLM Open (Nederland) en de Tour de France (Duitsland). 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.