Componist+Arvo+P%C3%A4rt+naar+de+Fokker+Terminal
Nieuws

Componist Arvo Pärt naar de Fokker Terminal

INDUSTRIELE EVENEMENTENLOCATIE - Vorig jaar trok het Zwanenmeer al meer dan 7000 bezoekers naar de Fokker Terminal in Den Haag. Dit jaar is de voormalige vliegtuighangar op 6 en 13 april het decor voor een ander cultureel inititiatief van De Haagse ensembles Kamerkoor Kwintessens en strijkorkest De Haagse Beek.

De Haagse ensembles Kamerkoor Kwintessens en strijkorkest De Haagse Beek slaan de handen ineen en brengen een programma uit Estland ten gehore. De muziek wordt in contrast gebracht met de industriële omgeving van de Fokker Terminal waardoor de zeggingskracht van de muziek vergroot wordt. Naast werken van Arvo Pärt, staan Kreek’s Notebook en Adam’s Lament op het programma.

Adam’s Lament
Zijn nieuwste werk schreef Arvo Pärt bij een gevonden tekst van de Russische monnik Saint Silouan (1866-1938) waarin hij de eerste mens Adam het verlies van het aardse paradijs laat betreuren, de zondigheid waartoe de mensheid is veroordeeld. Pärt vertelt: 'Een tekst die je zo onder je arm kunt steken, waarmee je door het leven kunt wandelen. Het is een aangrijpend werk dat ons allemaal aanspreekt ongeacht nationaliteit of geloofsovertuiging.' Arvo Pärt maakt met dit stuk de dramatische geschiedenis van de mens tot een overkoepelende smart die drie grote wereldreligies met elkaar verbindt.
De componist Arvo Pärt is tijdens het concert van 6 april zelf aanwezig.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.