Coca%2DCola+heropent+fabriek+in+Dongen+met+slim+evenement
Nieuws

Coca-Cola heropent fabriek in Dongen met slim evenement

EVENTMARKETING BEDRIJFSOPENING - Coca-Cola Nederland heeft haar fabriek in Dongen de afgelopen jaren flink verbouwd en verbeterd. Eind juni werd de nieuwe fabriek met een 'heropeningsevenement' officieel geopend. Naast minister-president Rutte koos Coca-Cola voor een slim concept waarbij fans, relaties, klanten, medewerkers, vrienden en familie op gingen in de wereld van Coca-Cola.

Op haar eigen website doet Coca-Cola verslag van het evenement: 'We hebben tijdens de feestelijke heropening voor één keer de deuren van de Coca-Cola fabriek geopend voor publiek. Duizenden fans, relaties, klanten, medewerkers, vrienden en familieleden mochten zien en beleven hoe Coca-Cola in Nederland geproduceerd wordt. Dit was voor velen een unieke ‘Sjakie in de colafabriek’ ervaring.'


"Het bezoek is geweldig, daar gaat mijn hart sneller van kloppen"


'Het was voor velen een unieke ervaring. Vandaag mochten duizenden blije fans een exclusief kijkje nemen in de geheel vernieuwde Coca-Cola fabriek in Dongen. De fabriek opende ter ere van de afgeronde verbouwingen eenmalig de deuren voor liefhebbers. Zij konden zien en beleven hoe de dranken van Coca-Cola in Nederland geproduceerd worden. Zo’n 5.000 Coca-Cola fans mochten zelf op ontdekkingstocht door de Coca-Cola fabriek. “Het bezoek aan de fabriek is geweldig, daar gaat mijn hart sneller van kloppen”, aldus Marijke Klijn Velderman. Dochter Nienke: “We vinden Coca-Cola een heel mooi merk. Mijn moeder spaart al 35 jaar blikjes van over de hele wereld en die staan nu bij mij op mijn kamer. Echt heel leuk om hier te zijn”.

Op het ontmoetingsplein wisselen enthousiaste fans hun ervaringen uit. Richard Schlasberg, Country Manager The Coca-Cola Company Nederland, vertelt: “Het is ontzettend leuk om alle liefhebbers en fans van Coca-Cola te laten zien wat we hier precies doen. De meesten zijn verrast als ze erachter komen hoe ‘Nederlands’ onze producten zijn. Coca-Cola is al sinds 1928 in Nederland. In onze fabriek in Dongen maken we 85 procent van alle dranken die we in Nederland verkopen. Dat doen we met lokale medewerkers en lokale ingrediënten. We zijn een multinational, maar wel één met lokale wortels.”

Miljoenen flessen en blikjes
'Natuurlijk ging de productie van de verschillende soorten dranken tijdens de feestelijkheden gewoon door, waardoor de bezoekers die een uur in de fabriek waren gemiddeld 120.000 blikjes, 100.000 PET-flessen en 55.000 glazen flessen langs hebben zien komen. Dit staat gelijk aan zo’n 250 pallets per uur. Wist je dat we wekelijks 2,5 miljoen PET-flessen met Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola zero enCoca-Cola life vullen?'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.