Snackgroente+blijkt+prima+vervanger+voor+koekje+bij+vergadering+of+meeting
Nieuws

Snackgroente blijkt prima vervanger voor koekje bij vergadering of meeting

PARTYCATERING - Een interessant onderzoek van de Wageningen University & Research: door snackgroente aan te bieden tijdens vergaderingen en meetings, eten deelnemers op die momenten tot wel 1/3 van de aanbevolen dagelijkse portie groenten. Een ideale vervanger dus voor het koekje, zeker als de snackgroente individueel wordt aangeboden, want dan is de consumptie het hoogst.

Bijvangst uit onderzoek is dan ook de conclusie die EventBranche.nl ongefundeerd uit de resultaten haalt: het persoonlijke en individuele cateringaanbod zorgt voor een hogere consumptie. Het onderzoek zelf richtte zich op snackgroente als vervanger van het koekje.

Snackgroente tijdens de vergadering kan het traditionele koekje bij de koffie vervangen, dat is de conclusie uit de studie van Wageningen University & Research, uitgevoerd binnen het PPS-project ‘Meer groenten en fruit is goed voor iedereen’. Deelnemers aten tijdens een vergadering tot wel een derde van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram. Ze namen ook groenten als er koekjes op tafel stonden. De uitkomsten laten zien dat er door de dag heen volop mogelijkheden zijn om de consumptie van groenten op de werkvloer te verhogen.

Bijna 100 gram groente
Medewerkers konden de vergadergroenten uit een grote viervaksdoos met rode en gele snacktomaatjes, -komkommers en -paprika’s pakken, of ze kregen een eigen beker gevuld met snacktomaatjes en -komkommers. Een aantal deelnemers kreeg de groenten gepresenteerd met een schaal koekjes ernaast. In totaal namen 2746 medewerkers deel aan de studie. Ze hielden bij elkaar 320 vergaderingen, op meerdere momenten van de dag. De snackgroenten vonden zowel ‘s morgens als ‘s middags aftrek. Ook al stonden er koekjes op tafel, de medewerkers bleven evenveel groenten eten. Veruit de meeste snackgroenten werden gegeten als de medewerkers de groenten in een eigen beker kregen aangeboden: 97 gram. 'Een individuele benadering waarbij iedere deelnemer zijn eigen snackbeker krijgt, maakt het voor mensen extra aantrekkelijk om voor groenten te kiezen. Ook variatie in het groenteaanbod doet het goed', aldus Victor Immink van Wageningen Economic Research.

Marcel de Winter, accountmanager bij Sodexo, een van de cateraars betrokken bij het onderzoek: 'De uitkomsten bevestigen dat we met het aanbieden van snackgroenten op de goede weg zitten. We gaan het concept dan ook verder uitrollen naar andere organisaties waarvoor wij de catering verzorgen – behalve overheidsorganisaties en bedrijven zijn dat bijvoorbeeld ziekenhuizen, bejaardencentra en scholen.'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.