ResQ+nieuwe+service+tegen+voedselverspilling+voor+horeca%2D+en+foodbranche
Nieuws

ResQ nieuwe service tegen voedselverspilling voor horeca- en foodbranche

EVENEMENTENCATERING PARTYCATERING - In Nederland wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel weggegooid in de horeca. Daarom heeft de Finse Startup ResQ een slimme service gelanceerd voor het tegengaan van voedselverspilling. Met de ResQ app kunnen consumenten bij diverse restaurants en eetgelegenheden verse maaltijden kopen die verspild dreigen te worden.

'Voedselverspilling vormt een ernstige belasting van het milieu: als goed voedsel wordt weggegooid, is de milieu-impact van de productie voor niets geweest. De wereldwijde voedselproductie draagt maar liefst 20% tot 35% bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Door geen voedsel te verspillen kan dat flink omlaag’, aldus Corné van Dooren expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum.

Om die reden bedachten de Finse initiatiefnemers ResQ, een service waarmee eten letterlijk gered kan worden van verspilling. Consumenten kunnen ResQ gebruiken om niet verkocht eten, wat op dezelfde dag in restaurants, cafés en bakkerijen is gemaakt, tegen gereduceerde prijzen te bestellen én te betalen via de ResQ service. De maaltijden worden gekocht via de service en door de consument afgehaald bij de eetgelegenheid. In Amsterdam hebben zich in korte tijd al meer dan 15 restaurants aangemeld en dit aantal groeit dagelijks.
Restaurants en consumenten die gebruik maken van de ResQ app helpen mee voedselverspilling te verminderen. De visie van ResQ Club is om in 2030 voedseloverschotten van restaurants, bakkerijen, cafés en hotels in Europa te uit te bannen.

'Veel restaurants, cafés en hotels bieden dagvers eten aan om hun klanten tevreden te stellen, maar nemen hierbij de voedselverspilling als gevolg daarvan voor lief', aldus de Nederlandse country manager van ResQ Club David Kloosterboer.De ResQ service biedt restaurants de mogelijkheid om de voedselverspilling die zij voor lief nemen om te zetten in een kans om hun aanbod dagvers te houden, nieuwe klanten en inkomsten te genereren uit eten dat verspild dreigt te worden. 

​De ResQ service werkt op iPhone, iPad en Android en is ook te gebruiken op laptops en computers via de browser. ResQ Club is opgericht in Finland en heeft haar service in korte tijd uitgebreid naar Zweden en Estland. Er zijn nu al meer dan 40.000 maaltijden ‘geResQd’ via de service. Deze week wordt ResQ in Amsterdam gelanceerd en in september in Utrecht en Den Haag.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.