Partycateraars+koploper+als+het+gaat+om+verse+producten
Nieuws

Partycateraars koploper als het gaat om verse producten

PARTYCATERING - Dat het een prachtig vak is, dat is geen geheim. Dat partycateraars weten dat ze één moment hebben om de perfectie te benaderen, dat is hun uitdaging. Dat cateraars binnen de eventkolom hun verantwoording pakken als het gaat om no waste en duurzame producten, ook dat wordt steeds duidelijker. Dat wordt nog maar eens bevestigd uit een onderzoek in de diverse horecatakken.

Uit het Marketingrapport Horeca 2016 blijkt dat de cateraars op nummer 1 staan als het gaat om de inkoop van verse en gezonde producten. Het rapport dat spreekt over beleving, duurzaamheid, vers en gezond als dé wensen van de consument, geeft een overzicht van verse producten in de diverse takken van de horeca:

1. Catering: 57% verse producten
2. Restaurant: 48% 
3. Hotel: 44%
4. Overig: 43%
5. Café: 26%

'Gasten focussen zich meer en meer op gezonde voeding, waardoor verse, duurzame en streekproducten erg populair zijn. Cateringbedrijven en kantines spelen hier het beste op in en zijn binnen de horeca koploper als het gaat om het inkoopwaardeaandeel van verse ingrediënten voor het verstrekken van spijzen/maaltijden', is de conclusie van het rapport.

>> Bestel het rapport Marketingrapport horeca 2016

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.