Maison+van+den+Boer+actief+tijdens+World+Economic+Forum+in+Zwitserland
Nieuws

Maison van den Boer actief tijdens World Economic Forum in Zwitserland

CATERING EVENEMENTEN - Voor het 13e jaar op rij verzorgt Maison van den Boer wederom de culinaire invulling tijdens het World Economic Forum in Zwitserland. Een eervolle uitdaging voor de bekende partycateraar die, met maar liefst 65 medewerkers, gedurende 10 dagen vele internationale hoogwaardigheidsbekleders op hun wenken bedienen.

Al meer dan vier decennia vindt het jaarlijks World Economic Forum plaats in het Zwitserse Davos. De missie van het World Economic Forum (WEF) is het verbeteren van de situatie in de wereld. De jaarlijkse bijeenkomst in Davos-Klosters vormt de belangrijkste creatieve kracht voor het aansporen van 's werelds topleiders in het initiëren van gezamenlijke activiteiten gericht op wereldwijde vraagstukken. Deze editie staat in het teken van gezondheid en de vierde industriële revolutie.

Een crew van 65 medewerkers van Maison van den Boer reisde afgelopen 10 dagen af naar Zwitserland met 3 opleggers en 10 busjes. Voor het evenement wordt ieder jaar een bijzonder tentencomplex opgebouwd waar ook dit jaar een brede vertegenwoordiging aan wereldleiders en hoogwaardigheidsbekleders ontvangen wordt waaronder Kofi Annan, Ban Ki Moon, Joe Biden jr., Bill Gates, Queen Rania van Jordanië en uit Nederland o.a. Koningin Máxima en premier Mark Rutte.

Voor Maison van den Boer vormen de activiteiten in Davos een fantastische en eervolle uitdaging. Alle ingrediënten worden lokaal ingekocht en door 18 chefs bereid. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk thema, in lijn met de missie van het World Economic Forum. Dat resulteert in een mooie mix van culinair genieten en maatschappelijk verantwoord cateren. Tijdens een van de diners is het menu in samenwerking met Sam Kass ontwikkeld. Sam Kass is voormalig chefkok van het Witte Huis en persoonlijk adviseur van First Lady Michelle Obama t.b.v. haar initiatief Let's Move!. Het menu is zodanig ontworpen dat expliciet duidelijk wordt gemaakt wat de impact is van onze keuzes voor bepaalde ingrediënten op het milieu. Sam geeft hier tijdens het WFP-diner uitleg over. Een dik pak sneeuw en een winterse temperatuur van -18˚C geeft deze week een extra dimensie aan de uitvoering van dit internationaal en maatschappelijk project.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.