Faillissement+voor+foodfestival
Nieuws

Faillissement voor foodfestival

PUBLIEKSEVENEMENTEN CATERING – Foodtrucks en foodfestivals zijn de laatste jaren een hype. Maar nu de markt meer verzadigd lijkt, wordt het steeds moeilijker voor deze festivals om het hoofd boven water te houden. Zo meldden diverse media deze week dat het Amsterdam Food Festival, één van de meest bekende foodfestivalorganisaties van Nederland, failliet is.

 

David van de Noord begon het overdekte festival vorig jaar, samen met een zakenpartner. Hij wilde een alternatief bieden voor de vele foodfestivals in de open lucht. 'We wilden niet alleen foodtrucks trekken, maar ook de Ron Blaauws. We zetten ook eigen foodpleinen op, zoals voor speciaalbier en jenever', zegt hij tegen Het Parool.

De organisatie zag dit jaar ook kansen voor een overdekte editie bij de Amsterdam RAI, afgelopen maart. Het festival werd tevens met een dag verlengd omdat zij op evenveel bezoekers hadden gerekend als in november, in de Europahal. Maar door het verlengen van het festival en slechts 30.000 bezoekers, 15.000 minder dan de vorige editie, kon de organisatie de rekeningen na afloop niet meer betalen.

Deze week vroeg de organisatie zelf het faillissement aan. Met veel schuldeisers hebben zij een akkoord weten te bereiken, maar een aantal wilde niet. Van den Noord hoopt dat de curator wel snel tot overeenstemming kan komen met deze partijen, zodat er kans is op een doorstart.

Onder dezelfde vlag werden ook kleinschalige overdekte festivals georganiseerd, zoals het foodfestival dat volgende maand plaats vindt bij Evoluon in Eindhoven. Deze worden echter niet getroffen door het faillissement omdat deze zijn ondergebracht in een apart bedrijf.

 

 

 

 
 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.