Dudok+Groep+na+overname+Grand%2C+Taat+%26+de+Regt+en+Verhaaf+nummer+2+cateraar+van+Nederland
Nieuws

Dudok Groep na overname Grand, Taat & de Regt en Verhaaf nummer 2 cateraar van Nederland

PARTYCATERING - Opvallend nieuws: hospitalitybedrijf Dudok Groep is na een grote overname de op één na grootste partycateraar van Nederland geworden. Dudok had al de cateringlabels Ma Guise en Maitre Frederic en is sinds vorige week ook eigenaar van Grand Catering, Taat & de Regt en Verhaaf.

Foto: Vincent van Dordrecht

Uit naam van Dennis Rens maakte de Dudok Groep het nieuws bekend: Slechts weinig cateringbedrijven wisten de afgelopen jaren groei te realiseren. Hospitalitybedrijf Dudok Groep wist in de krimpende markt haar catering tak echter uit te breiden met maar liefst drie nieuwe aanwinsten: Grand, Taat & de Regt en Verhaaf. Dudok Groep wil de krachten van deze cateraars bundelen met de expertise van de bestaande cateringonderdelen Ma Guise en Maitre Frederic, waarbij de eigen signatuur van ieder afzonderlijk bedrijf niet verloren mag gaan. De gemeenschappelijke factor van de bedrijven is een ongekend hoge kwaliteit als het gaat om service en food. Basis van de cateringtak van Dudok Groep is het culinair centrum in Berkel en Rodenrijs. Dudok Groep mag zich met deze aankoop de nummer twee partycateraar van Nederland noemen, na Maison van den Boer.

Taat & de Regt, Verhaaf en Grand waren oorspronkelijk onderdeel van Jaarbeurs Catering Services, sinds vorig jaar onder de noemer 360 FoodEvents. Henk Kroneberg voorheen directeur van 360 FoodEvents zal nu de functie van Commercieel-Directeur gaan vervullen. Voor de smaakmakers, de mensen die met passie voor de verschillende labels hebben gewerkt, blijft de werkgelegenheid gegarandeerd. De drie cateringlabels voegen zich bij de cateringbedrijven die Dudok Groep al eerder aan zich wist te binden: Ma Guise en Maitre Frederic. Hiermee haalt Dudok Groep niet alleen veel kennis in huis, het bereik van de cateringtak groeit ook behoorlijk. Opereerde de cateringtak van Dudok Groep in eerste instantie vooral in de regio Rotterdam, nu kan het groot Randstedelijk gebied bediend worden. Kwaliteit is de gemeenschappelijke factor, maar de onderlinge bedrijven hebben allemaal een eigen gezicht en dat moet behouden blijven. Zo staat Taat & De Regt bekend als een statige cateraar met 125 jaar ervaring, richt Maitre Frederic zich op het hoogste segment en heeft Grand een landelijk signatuur. De merken mogen wat Dennis Rens (directeur cateringtak Dudok Groep) betreft nog meer gaan leven, nog meer een eigen gezicht krijgen. 'Juist de keuzemogelijkheid die wij als groep kunnen bieden, is van deze tijd. Alle bedrijven krijgen daarom de vrijheid om in hun eigen stijl te ondernemen binnen de Dudok Groep.'

Geen concessies aan kwaliteit
Een cateraar kan zich onderscheiden door mooi eten te maken en de organisatie van de catering tot in perfectie te organiseren. Dat is waar de cateringbedrijven van Dudok Groep stuk voor stuk in moeten uitblinken, volgens Dennis Rens. 'Je kunt een partij tenslotte niet over doen, het moet in één keer goed zijn. Onze kracht is dat wij altijd voor kwaliteit kiezen, dat staat voorop. Daar doen we geen concessies aan. We kiezen altijd voor het allerbeste product, dat passend is bij de partij en de klant. Het zou bijvoorbeeld voor de hand liggen dat wij altijd voor de patisserie van Dudok kiezen, maar we schakelen regelmatig andere partijen in omdat die soms gewoon beter aansluiten bij de wens van de klant.'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.