BREAKING%3A+Future+of+Events+beurs+afgelast%2C+faillissement+aangevraagd
Nieuws

BREAKING: Future of Events beurs afgelast, faillissement aangevraagd

EVENEMENTENBEURS - CEO Steven Wickel kondigde zojuist op de website van Future of Events aan dat er in verband met de zeer lage aantallen verkochte kaarten, de beurs wordt afgelast en een faillissement wordt aangevraagd. Inmiddels is er een pittige discussie gaande onder dit artikel en ook op de social media kanalen. Wij zouden het zeer waarderen dat dit niet anoniem gebeurt. Hier kan gewoon open over gesproken worden, lijkt ons.

Future of Events was gestoeld op een sterk concept/idee met onder meer een ijzersterke sprekerslijst, maar de beurs kreeg ook al in een heel vroeg stadium te maken met (internationale) weerstand en kritieken.

Hoofdredacteur Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl: 'Steven is al in een vroeg stadium bij ons geweest. Het concept, het idee, het is echt prachtig. Toch hebben wij besloten destijds gevoelsmatig niet als mediapartner mee te gaan, maar de beurs wel van een afstand te volgen. Terwijl het idee ijzersterk bleef en sterke namen aan de sprekerslijst werden toegevoegd, kwamen er ook steeds meer kritische geluiden en vragen op ons kantoor binnen. Er is zelfs een moment geweest dat er een internationale mailing rondging om te waarschuwen. Daarin werden geen harde bewijzen op tafel gelegd, maar ging het altijd om een gevoel. Dat gevoel was blijkbaar zo sterk dat er werd afgeraden met FOE in zee te gaan.'

Nu het nieuws bekend is laat bijvoorbeeld David Adler van het toonaangevende BizBash weten niet verrast te zijn:

 

 

Op de website van Future of Events is onderstaande verklaring te vinden:

Update on the status of Future of Events. Despite extensive social media promotions, a weekly growing visitor rates on our website, the best line-up of industry speakers, contributors and top exhibitors, I see very low tickets sales.

This low number of attendees forces me to make an economic decision and cancel Future of Events Amsterdam.

I am aware this message must come suddenly and I guarantee, we have gone above and beyond to make the event successful.
I share your disappointment and will encourage and support all members of the team in their next steps.
It has been a privilege to work with this team and you as our partner.

Presently, Future of Events will file for bankruptcy. By Dutch law this means that a curator will be appointed by a Dutch Court of Justice, to dismantle all obligations of Future of Events.
The correspondence address of the curator will be published on the website of Future of Events by the end of next week.

Therefore, and with regret, I can only wish everybody success in the future.

We thank you for your trust and support.

Kind regards,

Steven Wickel
Founder

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.