Bijzonder%3A+bezoek+aan+bioscoop+mag+wel%2C+drive%2Din+bioscoop+bij+eventlocatie+niet
Nieuws

Bijzonder: bezoek aan bioscoop mag wel, drive-in bioscoop bij eventlocatie niet

EVENEMENTEN CORONA - Wij snappen als geen ander dat tijdens een crisis als deze gaande weg de maatregelen veranderd en aangepast moeten worden, maar soms is het wel zo krom als een hoepel. Dan hebben we het dit keer niet over een volle kerk en een lege eventlocatie, of een afgelast event tov een vol winkelcentrum, nee deze is nog iets gekker: wel naar de bios, niet naar de drive-in.

Direct na het uitbreken van de pandemie kwamen er concepten om toch nog tot ontspanning en events te komen. Populair was onder meer de drive-in. Drive-in bioscopen, maar ook drive-in huwelijken en begrafenissen, drive-in concerten en zelfs drive-in congressen. In je auto, groot scherm, audio, cateringpakket bij binnenkomst...een zeer veilige manier van samenkomen, me dunkt. 

Maar dat lijkt sinds half oktober niet meer het geval. Waar bioscopen binnen de huidige maatregelen 30 personen per zaal mogen huisvesten, mag er binnen de noodverordening van Amsterdam Amstelland geen drive-in georganiseerd worden. AT5 bericht over de drive-in bioscoop van Borchland:

De drive-in bioscoop op de parkeerplaats van evenementenlocatie Borchland is sinds gisteravond gesloten. Het besluit van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is conform de nieuwste noodverordening, maar zorgt desondanks voor verontwaardiging bij Roy Blom, algemeen directeur van Borchland.  

Een woordvoerder van burgemeester Halsema, voorzitter van de veiligheidsregio, beaamt dat dit de reden is van het sluiten van de bioscoop. Hij benadrukt op AT5.nl verder dat het hier gaat om een besluit op aanwijzing van het Rijk.

BRON: Drive-in bioscoop Borchland vanwege corona gesloten: 'Onbegrijpelijk'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.