Artishock+Events+geeft+inkijkje+achter+openingsevent+Jheronimus+Bosch
Nieuws

Artishock Events geeft inkijkje achter openingsevent Jheronimus Bosch

EVENEMENTENBUREAU BEDRIJFSOPENING - Een bijzondere opdracht voor evenementenbureau Artishock uit Den Bosch. Het bureau mocht het concept bedenken voor de opening van de Jheronimus Bosch tentoonstelling in de Bosche Sint Jan. Het bureau neemt u mee langs een bijzonder traject.

   
Concept & uitvoering

'In oktober 2015 presenteerden we aan de stuurgroep het dagprogramma van de opening van de Jheronimus Bosch tentoonstelling onder de noemer 'Visioenen van een genie'. Vrijdag 12 februari was het zover! In aanwezigheid van ZMK Willem-Alexander toonden we Jheronimus Bosch in al zijn bijzondere facetten aan publiek en genodigden. Dit zijn de mooie klussen waarin concept en uitvoering naadloos in elkaar overlopen. Ongelofelijk trots zijn wij op deze eervolle opdracht.'

 

 
 
Programma genodigden

Genodigden en sponsors werden verrast met een aantrekkelijk openingsprogramma in de Sint-Jan en bezochten vervolgens de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum. Naast toespraken van bisschop Hurkmans, Ton Rombouts,
Ad ’s-Gravesande en Charles de Mooij had choreografe Nanine Linning op verzoek haar voorstelling Hieronymus B. aangepast voor deze happening. Amazing!

 
   
Publieksprogramma

Het publiek had ogen te kort op de Parade, Peperstraat en Verwersstraat. Zo trok een wonderlijk Cortège door de stad met blauwe vogels, zwarte draken, schuttersgilden, tamboers, objecten uit de Bosch Parade en een enorme Bosschiaanse vis. Ook zong Ali B. met Brace onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie een welkomst-rap voor de koning, gebaseerd op het Lied van Land van Maas en Waal van Boudewijn de Groot.

Klik hier voor een foto-impressie van byMarjo.

 

 
 
Een Wonderlijke Klim

ZMK Willem-Alexander werd via een abseilende boogbeeld-mascotte geattendeerd op Een Wonderlijke Klim. Vanaf 4 maart krijgt u een unieke, eenmalige kans om door de dakgoten van de Sint-Jan tussen 96 boogbeelden uit de tijd van Bosch te wandelen. Nieuwsgierig? Kijk op www.eenwonderlijkeklim.nl. Neem contact met ons op voor het reserveren van familie- en bedrijfsarrangementen.

 
   
Openingshandeling

ZMK Willem-Alexander opende de Bosch tentoonstelling door met een hooivork een blok uit de moderne hooiwagen te steken, waardoor de ingang naar Het Noordbrabants Museum zichtbaar werd. Dit ging gepaard met dans en muziek.

 

 
 
Internationale pers

Wat een overweldigende reacties kwamen er vanuit de internationale pers. Op de eerste plaats verzorgde de NOS een fantastische live uitzending van ruim anderhalf uur. Onbetaalbare exposure voor de stad. Daarnaast waren o.a. The Wall Street Journal, The Guardian, BBC, Al Jazeera, NRC, de Volkskrant en Trouw zeer enthousiast. Zij beoordeelden de tentoonstelling met vijf sterren!

 
   
De Hooiwagen

De rode draad door het programma was 'hooi' verwijzend naar een van de beroemdste werken van Bosch die in Het Noordbrabants Museum te bezichtigen is. Uiteindelijk eindigde daar de live TV uitzending van de NOS: vóór de magische ‘Hooiwagen’.

 

 
 
Artixx

Artixx is het kloppende creatieve hart van Artishock events & marketing. Onder de naam Artixx bedachten Huibert, Antwan, Maurice en Mechtild het concept, de aankleding van de Sint-Jan en het buitenprogramma. Met ingang van 15 februari is Inge Bosch toegevoegd aan het team als senior adviseur Marketing & Communicatie. Mede-eigenaar Bart van Poppelen is binnen Artishock verantwoordelijk voor de aansturing van de uitvoering van events & communicatie.

Binnenkort meer over Artixx!

 
   
Exclusieve avondopenstelling

In samenwerking met Het Noordbrabants Museum geeft Artishock events & marketing invulling aan de exclusieve avondopenstelling voor groepen tijdens de tentoonstelling Jheronimus Bosch: Visioenen van een genie. Deze avonden lopen nog tot en met 13 maart 2016 en er zijn nog slechts een paar avonden beschikbaar. Maak gebruik van deze unieke mogelijkheid en informeer naar de mogelijkheden. Mocht u als particulier interesse hebben, neem dan contact met ons op om te informeren wat de mogelijkheden zijn.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.