Evenement organiseren, checklist voor evenementen: partycatering

25-11-2013 - EVENEMENT ORGANISEREN - Evenement organiseren is de checklist voor het organiseren van een evenement. EventBranche.nl neemt u stap voor stap door de organisatie van een evenement. Evenement organiseren stap 1: de doelstelling.

 De Partycateraar


‘Al is de artiest nog zo goed en zo bekend, als de soep lauw is, is het toch een slecht evenement.’ Een tegeltjeswaarheid, die aangeeft hoeveel invloed catering kan hebben op het eindoordeel van een evenement en dus de beleving van uw gast. Maar tegenwoordig is catering zo veel meer dan een hapje en een drankje. Van bijrol naar hoofdrol.

TIPS:

DO: integreer de catering in uw concept
Het is zonde om aan het eind van uw organisatietraject te denken: oh ja, en natuurlijk nog wat eten en drinken. Er zijn in Nederland zeer veel kwalitatief goede partycateraars die hun catering en hun presentatie volledig kunnen aan- en inpassen op uw concept. Zorg daarom dat u ook de cateraar in uw organisatieteam betrekt, ongeacht of het een externe cateraar is of de locatiecateraar.

DO: aparte checklist voor catering
Voorbeelden van aandachtspunten die nog wel eens vergeten worden, maar die u als organisator wel in de gaten moet houden:
- speciale diëten of maaltijden voor bepaalde gasten (bijvoorbeeld op grond van religie)
- heeft de locatiekeuken voldoende materieel voor uw wensen
- maaltijden voor ouderen en kinderen
- seizoensgebonden gerechten en overige duurzame mogelijkheden
- kies de juiste vorm van catering
- aankleding en tafels: concept van cateraar moet binnen evenement passen
- neem maatregelen tegen no show in verband met waste

DON’T: maak van ‘over the top’ geen doel
Natuurlijk zijn er concepten denkbaar waar uitzonderlijke kwaliteitskaviaar, de mooiste champagnes en dergelijke producten het best passen, maar wees voorzichtig met over the top gaan. De huidige economische tijd heeft een mentaliteitsverandering te weeg gebracht, waarbij gasten overdreven luxe als storend kunnen ervaren. Maak gebruik van de expertise van cateraars want zij kunnen passende, creatieve en belevende concepten bedenken die meer indruk maken dan de duurste whiskey.

TRENDS:
Fine food, slow food en storytelling

- Transparantie in prijzen. Jarenlang waren er onduidelijke marges, nu kiezen veel cateraars voor open en transparante calculatie.
- Catering in bedrijfskantoren, om zo doende de Werkkostenregeling te omzeilen.
- Samenwerking. Zowel tussen cateraar en andere schakels binnen uw evenement, maar ook tussen diverse cateraars. Waarbij er veel spelers op de markt zijn met een specialistisch product.
- Duurzame producten, duurzame bedrijfsvoering met minder overhead en bijvoorbeeld geen eigen grote productiekeuken en duurzame relaties.
- Op productniveau zijn termen als fine food, slow food, fast fresh, lokaal, live cooking en ambachtelijke storytelling momenteel leidend. Waar het daarbij vooral om gaat: de partycatering moet echt zijn, authentiek, met een eigen verhaal.

Een selectie van kwalitatieve cateraars? http://www.eventbranche.nl/select/catering/partycatering/ 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

Kennis en informatie opdoen? Sluit je aan!
Word NU lid en ontvang al onze media en 6x per jaar een vooruitnodiging voor onze EventBranche Borrels...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners