Ahoy+Rotterdam+breidt+locatie+explosief+uit+in+2018
Nieuws

Ahoy Rotterdam breidt locatie explosief uit in 2018

EVENEMENTENLOCATIE - Multifunctionele evenementenlocatie Ahoy Rotterdam zal zijn locatie eind 2018 uitbreiden met een congrescentrum en muziekhal.

 


Het project is onderdeel van het ‘Hart van Zuid’ waarbij de renovatie en aanleg van diverse functies zoals winkelcentra, hotelfaciliteiten en openbare locaties moeten zorgen voor het sociaal economisch beter functioneren van het gebied. De verwachting is dat het plan 300 banen oplevert, waarbij het perspectief van de bewoners centraal staat.

Begin 2016 zal gestart worden met het moderniseren en verduurzamen van de hallen aan de westzijde van Ahoy. Eind 2018 zal een multifunctioneel complex van internationale allure worden bijgebouwd dat onder meer bestaat uit een groot congrescentrum (capaciteit 2750 bezoekers) en een muziekhal voor 7000 bezoekers. Nieuwe verbindingen gaan er voor zorgen dat Ahoy beter bereikbaar is via metro- en busstation en het nieuwe Plein op Zuid.

Wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie Ronald Schneider vertelt: ‘Het belang om voortvarend aan de slag te gaan is groot omdat de ontwikkeling van Hart van Zuid een aanzienlijke maatschappelijke meerwaarde zal opleveren voor het gebied en voor Rotterdam als geheel’.

Ballast Nedam, die in 2013 de aanbesteding won, zal de komende decennia de kwalitatieve metamorfose voor zijn rekening nemen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.